Stiltips till brudgummen

kavaj med blommorDet är lätt att fokus hamnar på brudens utstyrsel inför bröllopet. Brudgummen förtjänar dock precis lika mycket plats i rampljuset som hans blivande äkta maka. Det är ju faktiskt inte bara brudens stora dag, utan minst lika mycket brudgummens.Att kombinera tradition, etikett och personlighet när det kommer till bröllopskostymen är en fin balansgång. Ta del av tipsen nedan för att få till den rätta looken.

Detaljerna gör helheten

För att få till den perfekta helheten gäller det att matcha detaljerna rätt. Denna regel gäller allt – skor, manchetter, fluga, hatt och ja, till och med mobilskal nu för tiden. De allra flesta använder gärna sin smartphone som kamera för att enkelt dokumentera den stora dagen, därför får man inte glömma att matcha även den. Ett klassiskt svart läderskal är ett stilfullt alternativ som passar de flesta bröllopskostymer. Du hittar flera snygga modeller på nätet.Vill man vara en djärv dandy kan man blanda in starka färger och våga blanda mönster. Allt om bröllop tipsar bland annat om färgglada flugor. Man bör dock satsa på en klassisk stil som grund. The Great Gatsby är en bra förebild att inspireras av. När det gäller skor är ett klokt val att investera i ett par snygga hållbara herrskor tillverkade i naturmaterial av god kvalité. Tar du väl hand om dem kan du troligtvis använda dem för resten av livet.

Satsa på klassiskt

En personlig touch är den bästa ingrediensen, men det är viktigt att tänka sig för. Hur mycket man än tycker om Cowboystövlar och -hattar så är de endast formella när det kommer till världsliga sammanhang i Texas – möjligtvis Arizona också. Likaså med kepsen – visst det kan fungera på ett Hip hop-bröllop i Los Angeles, men sällan någon annanstans. Satsa istället på en klassisk hatt som cylinderhatten, Homburghatten eller Bowlern.Ett tips är att använda ordet klassisk som nyckelord för alla accessoarer – matcha med en modern kostym och trendig frisyr så är du redo för den stora dagen!