Planera bröllopsresan

Att åka på bröllopsresa är något alldeles speciellt som bara händer en gång i livet. Vissa destinationer är mer populära än andra och ett omtyckt resemål är Bali. Bali har mycket att erbjuda med sina soliga stränder och sin fuktiga regnskog. Dessutom har ön en aktiv vulkan och ett rikt djurliv. Om ni vill festa loss har det livliga nattlivet på den indonesiska ön också mycket att erbjuda.

Solsemester

För många är solen ett måste på bröllopsresan och därför går de flesta av resorna till varmare breddgrader. Varför inte passa på att köpa nya badkläder till resan, du kan hitta riktigt stiliga alternativ på nätet. Det är också klokt att packa ned ett ordentligt solskydd med hög solskyddsfaktor, för du vill inte fira bröllopssemestern med solsveda. Resan är ett perfekt tillfälle att slappna av efter all bröllopsstress.

Lyxa till det i Dubai

Dubai i Arabemiraten är ytterligare en perfekt plats att fira bröllopsresan på, där kan du njuta av lyx på allra högsta nivå. Där finns ett stort utbud lyxhotell och även mycket shoppingmöjligheter, för att inte tala om sol och värme. Det viktigaste är att ni åker någonstans där ni kommer att trivas och där ni kan njuta av varandra fullt ut, det ska ju bli ett minne för livet.

Hitta naturen i Costa Rica

Costa Rica är ett land med en fantastisk biodiversitet och en mängd olika landskap, inklusive regnskogar, vulkaner, stränder och djungel. Om du vill uppleva den vackra naturen i Costa Rica finns det många olika sätt att göra det på.

En av de mest populära aktiviteterna i Costa Rica är att göra en utflykt till en nationalpark eller djungelreservat. Detta är ett bra sätt att se en mängd olika djur och växter i deras naturliga miljö. Några av de mest kända nationalparkerna i Costa Rica är Arenal Volcano National Park, Corcovado National Park och Manuel Antonio National Park. Du kan göra en utflykt till dessa parker med en lokal guide, som kan hjälpa dig att hitta och identifiera olika djur och växter.

Ett annat sätt att uppleva naturen i Costa Rica är att göra en utflykt till en biologisk station. Dessa stationer finns över hela landet och är platser där du kan lära dig om olika djurarter och deras livsmiljö. Du kan också göra en utflykt till en hållbar gård, där du kan lära dig om ekologisk odling och hållbar produktion av mat.

En annan populär aktivitet i Costa Rica är att göra en utflykt till en av landets vulkaner. Costa Rica har många aktiva vulkaner, och du kan göra en utflykt till en av dem för att se den dramatiska naturen på nära håll. Du kan också besöka ett vattenfall eller göra en utflykt till en av landets många stränder.

Om du vill ha en mer avslappnad upplevelse av naturen i Costa Rica kan du även bara ta en promenad i ett av landets många grönområden, eller besöka en botanisk trädgård. Du kan också göra en utflykt till en fågelreservat, där du kan se en mängd olika fågelarter i deras naturliga miljö.

Hitta den japanska kulturen

Japan är ett land med en unik och spännande kultur, och det finns många olika sätt att uppleva den under en resa. Här är några tips för att hitta den japanska kulturen:

Besök tempel och trädgårdar: Japan är känt för sina vackra tempel och trädgårdar, och det finns många att välja mellan att besöka. Några av de mest kända är Kinkakuji i Kyoto, som är en guldfärgad byggnad med en vacker trädgård, och Ryoanji i Kyoto, som är en trädgård med 15 stenar som är placerade på en sandytte. Du kan även besöka Todaiji i Nara, som är en buddhistisk tempel med en stor bronsstaty av Buddha.

Ät på en traditionell izakaya: En izakaya är en traditionell japansk pub där du kan äta och dricka. Du kan välja mellan en mängd olika rätter, inklusive sushi, tempura och grillade köttbitar. Det är också vanligt att dela rätter med andra vid bordet, så det kan vara ett bra sätt att socialisera och lära känna nya människor.

Gör en utflykt till en marknad: Japan har många olika marknader där du kan hitta allt från mat och kläder till konst och småsaker. Du kan till exempel besöka den berömda fiskmarknaden Tsukiji i Tokyo, eller göra en utflykt till en av landets många torghallar, såsom Kuromon Market i Osaka.

Se en traditionell teceremoni: Teceremonier är en viktig del av den japanska kulturen, och det finns många olika ställen där du kan se en. Du kan till exempel besöka tehuset The Way of Tea i Kyoto, eller göra en utflykt till det berömda tehuset Urasenke i samma stad. Du kan även se en teceremoni på ett traditionellt ryokan (traditionellt japanskt gästhus).

Delta i en traditionell aktivitet: Det finns många olika traditionella aktiviteter att delta i i Japan, inklusive att göra en utflykt till en bambufabrik, att delta i en traditionell dans eller att prova på att rita japanska tecken med fjädrar.