by
on
under
Permalink

Få hjälp med att hitta rätt hudvård för dig

Huden är det största organet en människa har och därför är det självklart viktigt att ta hand om den. Vi har alla olika sorters hudtyp och det är viktigt att hitta rätt produkter för just dig. Babyface har ett brett sortiment och här hittar du produkter efter hudtyp och hudtillstånd.

Hudtyp

Innan du väljer en produkt ska du helst ta reda på vilken hudtyp du har. Det finns sex grundhudtyper, normal, torr, blandad, fet, känslig och kombinerad. Det är vanligt att du har flera av dessa typer. Din hudtyp behöver inte alltid heller vara den samma, utan det kan variera beroende på till exempel väder, hormoner eller att du tidigare använt fel produkter.

Förutom hudtypen tänk även på hudtillståndet. Några exempel är acne, rynkor och pigmentering.

Ta hand om din hud

Något som ofta skadar hudens barriär är vinterhalvåret då temperaturen växlar. Men en annan faktor kan vara användande av fel produkter. Även händerna och resten av kroppen påverkas av vinterklimatet. Något annat som påverkar är såklart också vår livsstil. Vad vi äter, dricker, om du solar eller röker. Det vi däremot inte kan påverka lika mycket är att vi blir äldre, men såklart finns det även produkter för att motverka effekten av det.