Skoval för brud och brudgum

Vid bröllopet vill man ju att allt ska vara perfekt. Kläderna är ofta en viktig del av detta som både bruden och brudgummen kan behöva tänka till lite extra om. Men till kläderna kommer man även behöva ett par snygga skor, och frågan är då hur man hittar rätt sorts skor?

För henne

Brudens kläder står ju ofta i mer fokus än brudgummens. Beroende på vilken klänning man valt ut kan ju skorna synas väldigt tydligt eller nästan vara helt dold. Det är vanligt att köpa ett par nya skor just för bröllopet men samtidigt kan det vara smart att ta sig en titt i garderoben först.Den första stora frågan är om skorna ska matcha resten och bli en del av helheten eller om de ska sticka ut. Ett vanligt sätt att matcha skorna är: ju mer dekorationer på klänningen desto mindre på skorna, och vice versa.Att skorna är bekväm är ett måste då man mest troligt kommer att ha på sig dem många timmar. Valet kan också bero på var man planerat hålla vigseln. Är den på en gräsmatta eller en strand kommer ju en small klack vara till mer besvär än det är värt.Slutligen är det värt att satsa på samma höjd på klacken som man redan är van vid. Går man högre just för bröllopet kommer fötterna och benen inte vara glad på en i slutet av dagen.

För honom

Brudgummens klädsel vid bröllop är ofta någon av de mer formella klädkoderna som frack, smoking, jaquette eller liknande. Många använder dock även bara en finare kostym. Och med detta kan man också snabbt ta reda på vilka skor som passar bäst.Har man planerat att använda skor man redan har i garderoben bör man självklart se till att de är i god form. Det är dock alltid värt att snygga till dem något om man vill att de ska vara så presentabla som möjligt vid bröllopet.