Rätt stil för brudgummen

Ni har planerat allt, från blommorna i kyrkan till vart festen ska vara. Så var det dags för klädseln till självaste brudparet. Ofta hamnar hela fokus på brudens klänning, men för ett riktigt lyckat bröllop ska man kanske tänka lite längre och försöka att hitta gemensamma nämnare mellan bruden och brudgummens klädsel, och kombinera dessa så att ni båda ser ut att höra ihop. Detta är en fin detalj som tar hela bröllopet till en ny nivå. I den här artikeln talar vi om vad brudgummen ska tänka på för att vara rätt klädd inför sitt eget bröllop.

Frack eller kavaj

brudgumVilken typ av klädsel som brudgummen har beror till stor del på hur bröllopet ser ut och när det är tänkt att hållas. Självklart bestämmer man själv som man vill, men det finns ofta en hel del regler och riktlinjer att gå igenom och förhålla sig till, och ni måste vara noga med att tala om för gästerna vad som gäller om ni planerar att inte hålla er till reglerna.

Detaljerna räknas

Om man inte vill gå helt crazy med en mönstrad kostym finns det många sätt att liva upp sin outfit, till exempel med en slips från Tie Room som kan vara mönstrad och bryta av fint mot en enfärgad kavaj. Du kan välja något mönster som är mer personligt för dig och din brud, eller kanske något som passar bra till bröllopets tema. Det finns mycket att välja på och många anser att vara kreativ med en slips.

Vilken årstid

Årstid avgör också en stor del av bröllopet som helhet. Tänk på att kanske ha någon detalj som relaterat till årstiden. Till exempel kan man på ett vinterbröllop ha något vitt eller silvrigt som lämpar sig för vintern.