Ett billigare bröllop

Ett bröllop kan kosta mycket pengar och har man bara en viss budget måste man vara lite finurlig för att få sitt drömbröllop. 

Inbjudningarna

shutterstock_278636915Gör egna inbjudningar och skicka ut istället för att köpa dyra kort hos företag. Med en dator och skrivare kan du skapa vackra kort själv och det är alltid en fin touch när man signerar korten själva eller skriver adressen för hand.

Kläderna

Bröllopskläder går att hyra! Du ska ändå bara bära dem under en kväll och kanske inte ens hela kvällen. Spendera lite pengar på en aftonklänning istället och byt om inför middagen.Eller så kan ni köpa en vanlig kostym och en vit klänning, det behöver inte vara klassificerat som bröllopskläder för att ni ska kunna gifta er i kläderna. Använder ni er av rabattkuponger blir det billigare och kläderna går bra att återanvända i andra sammanhang.

Maten

Kanske någon vänlig själ är villig att laga maten åt er för en smärre summa. Något som är populärt idag är frångå presenter och välja kuvertavgift istället. Personerna som kommer på bröllopet betalar för sin middag själv och får några glas till maten.Antingen kan ni åka ned till Tyskland för att köpa hem billig öl att bjuda på, eller så kan ni ta betalt i baren under kvällen.

Lokalen

Hembygdsgårdar och lokala föreningar hyr ut sina lokaler billigt. Man behöver inte ha den största eller finaste lokalen för bröllopet. Se bara till att alla gäster får plats vid borden. Efter middagen kan man plocka bort borden och stolarna för att få ett stort dansgolv.

Dekorationer

Om du har tiden och orken, kan du skapa dekorationer själv. Samla ihop ett gäng brukar och linda runt band, limma fast vackra löv eller lägg ett smycke runt dem. Sätt ner ett värmeljus och så har du skapat egna ljuslyktor.Om ni gifter er på sommaren kan ni plocka ängsblommor kvällen innan och ställa på bordet. Till vaser kan ni ta konservburkar och sprayfärga dem i bröllopets färger.Använd färgat papper eller florpapper och skapa girlanger att hänga i taket. Och självklart är ballonger ett festligt inslag!